January 8, 2012

i need your help . :)


Views
heyy korang ? nak tanya something ? korang ada problem tak nak follow blog orang lain ? hm , tahu takde problem . dah agak dah . actually , aku ada problem nak follow nie . check out .

okay , selalu korang nak follow blog , korang tekan button mana ? mesti button yang senang kan ? macam nie .


tak pun , macam nie .


dan yang sewaktu dengan yang atas nie .

kalau aku , aku lebih suka tekan button nie .


haa , tu dia besar ! sesetengah blog takde button macam nie . huii , itu lagi tak menyakinkan aku bahawasanya aku dah follow blog tu . aku lebih suka tekan button nie sebab dia boleh tunjukkan yang aku dah comfirm follow blog orang tu . tapi , sekarang , aku dah tak boleh tekan button nie . sebab dia akan keluar macam nie .


benda nie terjadi bukan sehari dua cik kak . dah berapa minggu ntah . kadang kadang aku tak tahu yang aku dah follow atau belum , bila nak taruk link dekat dashboard , had sana sampai 300 je . so aku tak tahu .

ye , aku tahu jugak button follow yang lain yang maacm aku tunjuk kat atas tadi tu senang . tapi aku tak yakin tau . rasa bersalah dekat blogger yang lain . aku takut depe dah follow aku tapi aku tak follow dia . mesti diorang akan kata aku penipu kan . haa , itu sebab lah aku tamatkan perkhidmatan "i follow you , you follow me back" . siapa yang perasan ayat tu ada dekat tagboard . aku bukan perasan blog aku cantik so aku keluarkan ayat macam tu . TAK ! ada sebab sayangg .

so kalau siapa yang tahu apa puncanya and penyelesaiannya , lepas nie boleh aku nak follow korang . boleh aku bukak balik "i follow you , you follow me back" . naa , siapa yang tahu , mintak tolong sangat sangat . aku bukan apa , aku TAK YAKIN yang aku dah follow blog korang . sorry about that . kalau korang kata masalah nie biasa atau apa apa ? sorry jugak . awok tak pandai lagi dalam blog nie . hm , kbyee .

korang selalu follow aku guna button yang mana ? :(

Terima Kasih Terima Kasih Terima Kasih . :)

20 comments:

bella said...[My Reply]

kalau blogskin ade ke yg follow thiss site to?

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@bella , blogskin tak ada . tapi saya tekan yang button follow biasa tu lah .

bella said...[My Reply]

xdek cara laen ke nak letak kat blogskin haahha...

Nurul Izzah said...[My Reply]

Kak Aireen, kita cadangkan akak try jenguk-jenguk tips ni. Tapi tak tahulah kalau masalah kak Aireen tuh sama dengan tips ni, ok?

http://www.lyssasecret.com/2011/12/ada-yang-masih-keliru-dengan-follow.html

Nurul Izzah said...[My Reply]
This comment has been removed by the author.
Nurul Izzah said...[My Reply]
This comment has been removed by the author.
Sarah said...[My Reply]

Hm, selalunya, ni bukan masalah acc kita ke apa, kadang2 ni masalah blogger.com

btw, cuba try follow dekat navbar. mana tahu boleh :)

Ratu Lissa said...[My Reply]

SHAIDATUL, BUKAN AWAK SORANG JE YG MENGHDAPI MASALAH NIE . SAYA PUN SAMA , SAMPAI TIGA RATUS JE . KALAU NAL LEBIH, KENA GUNA WIDGET FOLLOWER . ADA LAGI BLOGGER YG ADA MASALAH MCM NIE . BILA BLOGGER MINTAK SAYA FOLLOW DIORANG BALEK, SAYA TAK BOLEH FOLLOW SEBAB DIORANG TAK DE BUTANG FOLLOWER :(

Nana Leina said...[My Reply]

sama la .pernah kena .. tp akak dpt follow xthu nak explain mcm mana sbb xmbantu settlekan problem ni pun.. cuba tnya blogger yg pro

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Nurul Izzah , terima kasih . akak try tengok . :)

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Sarah , saya follow dekat navbar jugak . tapi saya tak yakin yg saya dah follow . saya nie jenis penakut sikit . :D

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Ratu Lissa , itu lah . saya pun tak tahu nak buat cano dah . :(

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Nana Leina , terima kasih akak . mungkin masalah blogger . tapi saya tak puas hati sebab dah dekat berapa minggu asyik error je .

eyyrafiqaa said...[My Reply]

ouhh sbb 2 ke..hmm, act sy pun x thu. kdg2 follower sy ckp dh follow sy tp followers x mngkt pun. mslah jgak tu..kdg2 tbe2 je follower kurg. x kn la unfollow blk..i think mslh blogger 2.

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@eyyrafiqaa , he'em , takpelah . saya harap takde yang kecik hati kalau saya tak dapat follow diorang kan . :)

Nura Veronica said...[My Reply]

Sabar ye yunkk.. Heheh xD

Nura Veronica said...[My Reply]

Kita kalau dah limit, buad bodo sudaa.. Haha -,-'

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Nura Veronica , hewhew , tak baik macam tu lah sayangg . :)

Nura Veronica said...[My Reply]

Heheh, yela yelaa :D

Ebell Lee Syasya said...[My Reply]

elok gune kotak follower yg akhir sekali tuh..if gune navbar or button org2 byk follower yg lebih dr 500 tuh xkn boley dpt follow balik :)