December 30, 2011

nak inform sikit jee . :)


Views
heyy korang . perasan tak , blog aku tak ada cerita yang best ? contest , GA and segmen je yang banyak ? ha , nie nak habaq mai . #aku bukan orang penang .

takde . aku sebenarnya tak tahu nak update apa . kalau ikutkan blog aku nie dah lama dah beratus ratus cerita yang aku kongsi dekat korang (kalau aku masih pakai 1 blog sahaja .) tapi , nie nak cerita sikit je . blog aku ~ dah 2 kali atuk google delete . :'( tak tahu kenapa ? tapi hari tu aku ada tanya kawan blogger kita , dia kata kalau taknak blog kena delete lagi , emel kena pakai @gmail . kalau pakai @yahoo , google delete lah blog kita . yeke korang ?

lagi satu , nie dah lama dah zaman dulu kala , aku ada baca tips tips dekat blog orang . ada yang kata , kalau tinggalkan link blog kita dekat komen box entry orang lain , blog kita pun akan didelete . yeke korang ? #ulang lagi . aku macam tak percaya sangat yang ini . habis tu macammana kalau kita tinggalkan url contest , GA atau segmen , automatik kena delete . gilo ko apo ? =='

lepas tu yang pasal spam link pun , akan didelete jugak blog kita . actually la kan , aku masih tak paham apa itu SPAM LINK . macammana benda tu berfungsi ? aku selalu post url entry aku dekat group blogger facebook + profile facebook aku . lepas tu letak link dekat komen orang (facebook) , but yang nie aku jarang buat yang letak link kat komen facebook tuu . itu ke spam link ? siapa tahu ?

nantilah ea . aku akan update CERITA pulak . blog nie dibuat bukan khas untuk contest , GA and segmen je . memang blog rasmi aku . so siapa yang setia dengan blog aku , tunggu lah cerita cerita akan datang kayy . aku join contest , GA and segmen nie pun bukan apa . saja nak rapatkan silaturrahim antara blogger . suka suka . bolehkan ?

okay lah . tadi janji nak cerita pendek je . nie berjela pulakk . byee .
Terima Kasih Terima Kasih Terima Kasih . :)

11 comments:

Maii said...[My Reply]

Mai pakai yahoo okey je hihi
Backup la blog lama,cari tutorial kat google ;DD

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Maii , ohh yeke ? hm , mmg , dulu saya pakai blog lama punn , pakai yahoo . ntah laa . :(

Little Da'ie said...[My Reply]

Saye dari 2008 gune Yahoo and ok je. By the way, ur blog is pretty cool. :D

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Little Da'ie , hm , nasib saya kot . ohh thankss . :)

Nura Veronica said...[My Reply]

yunkk, spam link uh mcam kita post url blog kita dgn letak 'http://'..
spatotnye xpyah letak 'http://' pung..
contoh : superhashbrowns.blogspot.com

Hah, ckop cam tuh je laa.. xpayah tambah 'http://' tuh.. : )

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Nura Veronica , ohh yekee ? maklum laa awok bodoh lagi dalam blogging . :)

Nura Veronica said...[My Reply]

xde laa bodoh.. cuma xtahuu jeyp : )
kite pung dpat taw dari org ;D

Tyikhya Sharfyikha said...[My Reply]

nice entry, suka baca,,,

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@Tyikhya Sharfyikha , heyy cantik . terima kasih . just entry merepek jee . :)

syasyajohan said...[My Reply]

mmg ade yg yg kata if kita spam link ni boleh dikira satu kesalahan

=.=

Shaidatul Aireen said...[My Reply]

@syasyajohan , oh yee . hm , dah tahu dah pasal nie . kena berhati2 lah lepas nie .